Geschiedenis HFF

Geschiedenis Hollandia Fasteners & Forgings

Hollandia is in 1928 ontstaan, aanvankelijk als dochter van de Amsterdamse Ballast Maatschappij. P.J. Lubbers, in 1930 benoemd als statutair directeur, heeft op 1 december 1955 het bedrijf Hollandia gekocht via een management buy-out. In de periode na 1977 hebben overnames en fusies plaatsgevonden met o.a. Kloos Kinderdijk, Bailey Nieuw- Lekkerland, ZNS-bedrijven Fijnaart, Grimbergen Alphen aan den Rijn, en Kalmar (voorheen Nelcon) Rotterdam.

In 2005 zijn het voormailig Bailey, Grimbergen en Hollandia als één onderneming gehuisvest op het voormalig Van der Giessen- de Noord terrein in Krimpen aan den IJssel.

In 2008 zijn Hollandia en Zuid-Nederlandse Staalbouw (ZNS) volledig geïntegreerd en opereert het bedrijf onder de naam Hollandia met als hoofdvestiging Krimpen aan den IJssel en als nevenlocaties Heijningen en Fijnaart. In November 2014 is de smederij als zelfstandige onderneming Hollandia Fasteners & Forgings B.V. verder gegaan.

Contact
Op deze pagina vindt u slechts een greep uit ons assortiment. Wilt u meer informatie of wilt u een specifiek vraagstuk aan ons voorleggen, neem dan s.v.p. contact op met onze specialisten voor de mogelijkheden, via tel. +31(0)180 540 980 of E-mail: info@hollandia-ff.com.