Algemeen

Algemene informatie Hollandia Fasteners & Forgings

De wereld van staalbouw had nooit zo’n ontwikkeling kunnen doormaken zonder de uitvinding van de klinknagel. De constructies van schepen, bruggen en gebouwen vinden hun oorsprong in het smeden; een eeuwenoud vakmanschap dat van generatie op generatie is doorgegeven. De techniek heeft sinds de industriële revolutie een vogelvlucht genomen.

In 1928 is Hollandia Fasteners & Forgings begonnen met de productie van bouten en moeren. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een invloedrijke leverancier van standaard- en klantspecifieke bevestigingsproducten. We leveren hoogwaardige onderdelen voor installaties, apparaten, voertuigen, constructies en infrastructuur. Onze producten vindt u terug in de offshore-, chemische- en procesindustrie, evenals in de staalbouw, kraanbouw, machinebouw, landbouw, automobiel- en defensie-industrie.

Hollandia Fasteners & Forgings produceert zijn eigen bevestigingsproducten. De fabriek heeft zijn eigen productiemiddelen voor matrijssmeden, aansluitend de warmtebehandeling en de verspande bewerkingen. Met de moderne productietechnieken en een gemotiveerd team van vakkundige medewerkers leveren we betrouwbare kwaliteitsproducten. Afhankelijk van de productspecificaties en de seriegrootte kiezen we voor de meest geschikte smeed- of bewerkingstechniek. Gecombineerd levert dit beslist de meest efficiënte productiemethode. Het Hollandia leveringsprogramma bevat vele specialistische materialen, zoals nikkellegeringen, non-ferro legeringen, staal, roestvast staal en hittebestendig staal.

Er is een onafhankelijk metallurgisch testcentrum aanwezig om de materiaalkwaliteit te controleren. Kwaliteit staat altijd bovenaan. Het gehele proces van tekening tot eindproduct verloopt volgens een gecertificeerd kwaliteitsborgingsysteem. Meesterlijk maatwerk noemen we dat.

Een brede, uitgekiende voorraad van standaard bevestigingsproducten zorgt voor betrouwbare en zeer korte levertijden. Dit stelt onze klanten in staat om de procesvoortgang te waarborgen en te optimaliseren. Dankzij onze goed doordachte voorraad van uiteenlopende staalkwaliteiten kunnen we klantspecifieke producten in recordtijd realiseren.

De toekomstige ontwerpen vragen om nieuwe uitdagingen en grenzen te halen uit onze stalen producten. Bij Hollandia Fasteners & Forgings doen we niets liever dan de grenzen te verleggen in ons vakmanschap. Heeft u iets speciaals nodig in bevestigingsmaterialen, smeed- en gietwerk, dan denken wij graag met u mee. Met plezier zien wij uw vragen tegemoet.

Contact
Op deze pagina vindt u slechts een greep uit ons assortiment. Wilt u meer informatie of wilt u een specifiek vraagstuk aan ons voorleggen, neem dan s.v.p. contact op met onze specialisten voor de mogelijkheden, via tel. +31(0)180 540 980 of E-mail: info@hollandia-ff.com.