Over Hollandia

Over Hollandia Fasteners & Forgings (HFF)

Hier vindt u informatie over de geschiedenis van Hollandia Fasteners & Forgings (HFF), algemene informatie over de wereld van de staalbouw en de rol van HFF hierbij en de kernwaarden van ons bedrijf.

Geschiedenis
Hollandia is in 1928 ontstaan, aanvankelijk als dochter van de Amsterdamse Ballast Maatschappij. P.J. Lubbers, in 1930 benoemd als statutair directeur, heeft op 1 december 1955 het bedrijf Hollandia gekocht via een management buy-out. In de periode na 1977 hebben overnames en fusies plaatsgevonden met o.a. Kloos Kinderdijk, Bailey Nieuw-Lekkerland, ZNS-bedrijven Fijnaart, Grimbergen Alphen aan den Rijn, en Kalmar (voorheen Nelcon) Rotterdam. In 2005 zijn het voormalig Bailey, Grimbergen en Hollandia als één onderneming gehuisvest op het voormalig Van der Giessen- de Noord terrein in Krimpen aan den IJssel. Voor meer informatie klikt u hier…..

Algemeen
De wereld van staalbouw had nooit zo’n ontwikkeling kunnen doormaken zonder de uitvinding van de klinknagel. De constructies van schepen, bruggen en gebouwen vinden hun oorsprong in het smeden; een eeuwenoud vakmanschap dat van generatie op generatie is doorgegeven. De techniek heeft sinds de industriële revolutie een vogelvlucht genomen. In 1928 is Hollandia Fasteners & Forgings begonnen met de productie van bouten en moeren. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een invloedrijke leverancier van standaard- en klantspecifieke bevestigingsproducten. We leveren hoogwaardige onderdelen voor installaties, apparaten, voertuigen, constructies en infrastructuur. Onze producten vindt u terug in de offshore-, chemische- en procesindustrie, evenals in de staalbouw, kraanbouw, machinebouw, landbouw, automobiel- en defensie-industrie. Voor meer informatie klikt u hier…

Kernwaarden
Groei en ontwikkeling binnen Hollandia mag nooit ten kosten gaan van onze gemeenschappelijke belangen voor korte en lange termijn. Daarom heeft Hollandia kernwaarden geformuleerd, zodat iedereen het beste uit zichzelf én uit elkaar kan blijven halen. Alleen dan kunnen we succesvol blijven in het behalen van de gezamenlijke gestelde doelen van u als klant.

Kwaliteit
We nemen verantwoordelijkheid voor het duurzaam functioneren van de matrijs smeed- en bevestigingsproducten. De kwaliteit van onze producten mag nooit onder druk komen te staan, onder welke omstandigheden dan ook. Hollandia verbindt zich aan nationale en internationale standaards.

Veiligheid
Veiligheid is een voorwaarde om het beste uit onszelf te kunnen halen. We nemen dan ook de gepaste maatregelen om een veilige werkomgeving te garanderen en trainen onze werknemers om zichzelf en elkaar daar bewust van te maken.

Toekomst
Hollandia is een maatschappelijk bewuste organisatie, die een actieve rol wilt spelen in het bouwen van een betere wereld. Daarom levert Hollandia een actieve bijdrage aan een duurzame toekomst. Belangen voor korte- en lange termijn worden zorgvuldig afgewogen, waarbij economische, milieu- en maatschappelijke overwegingen onderdeel uitmaken van de zakelijke besluitvorming. Hollandia streeft naar een juiste balans tussen people, planet en profit.

Contact
Op deze pagina vindt u slechts een greep uit ons assortiment. Wilt u meer informatie of wilt u een specifiek vraagstuk aan ons voorleggen, neem dan s.v.p. contact op met onze specialisten voor de mogelijkheden, via tel. +31(0)180 540 980 of E-mail: info@hollandia-ff.com.