Kwaliteit

Kwaliteit

Hollandia Fasteners & Forgings is bekend met Europese veiligheid- en kwaliteitsprocedures. Het gehele proces van tekening tot eindproduct verloopt volgens een gecertificeerd kwaliteitsborgingsysteem. Onze afdelingen werken in overeenstemming met geldende normeringen en certificeringen, we zijn NEN-EN-ISO-9001 gecertificeerd.

Bekijk de actuele certificaten van Hollandia Fasteners & Forgings.

Met destructief onderzoek worden onzichtbare afwijkingen in materialen gevonden en beoordeeld aan de hand van de kwaliteitseisen. Hollandia Fasteners & Forgings is gespecialiseerd in het uitvoeren van materiaalonderzoek en -beproevingen conform internationale normen, codes en standaards.

De kwaliteitsdienst heeft mogelijkheden voor de volgende onderzoeken:
– Materiaal
– Chemische analyse
– Mechanische waarde van het materiaal.

Dit is nodig om de steeds toenemende eisen die worden gesteld aan de hoge sterkte van de materialen te verifiëren. 

De hardheid van een materiaal, kan volgens de hardheidsschalen Brinell, Rockwell en Vickers bepaald worden. De gekozen hardheidsschaal is afhankelijk van het soort materiaal en de gestelde materiaaleisen. Met behulp van gekalibreerde en geautomatiseerde hardheidsmeters wordt volgens onderstaande hardheidsschalen gemeten. Hardheid is een eigenschap gedefinieerd als de weerstand die het materiaal biedt tegen permanente mechanische vervorming.

Magnetisch onderzoek vindt in eigen beheer plaats.

Radiografisch Röntgenonderzoek, Ultrasoon onderzoek en Dye Penetrant onderzoek wordt uitgevoerd door externe gecertificeerde firma’s.

Kwaliteitsdienst

De kwaliteitsdienst voert 3D dimensionale (tussen)controle van (half)gefabriceerde producten uit. Met ons eigen uitgebreide meetkaliber portfolio worden de moeren, bouten, draadeinden volgens internationale standaarden gecontroleerd. De gebruikte referenties beschrijven de draadvorm inclusief de draadhoek, het aantal gangen per inch (bij metrische draden de pitch) en de diameter.

De producten kunnen zelf geleverd worden met externe gecertificeerde keurbureaus zoals ABS, DNV, LRS en GL.

Door het productieproces continue te monitoren, en elke fase afzonderlijk te controleren, kunnen we een product afleveren dat aan de gewenste kwaliteit en normeringen voldoet. De terugkoppeling over de geleverde kwaliteit is essentieel voor de continue verbetering van de algehele kwaliteit van ons product. Uw feedback is daarom zeer welkom. ..

Contact
Op deze pagina vindt u slecht een greep van onze mogelijkheden. Wilt u meer informatie of wilt u een specifiek vraagstuk aan ons voorleggen, neem dan s.v.p. contact op met onze specialisten voor de mogelijkheden, via tel. +31(0)180 540 980 of e-mail info@hollandia-ff.com

Kwaliteitsbeleid
Hollandia Fasteners is te allen tijde bereid om het kwaliteitsbeleid persoonlijk toe te lichten. Het beleid is opvraagbaar en beschikbaar voor onze steakholders.